dimarts, 1 de novembre del 2011

Acta Assemblea Interuniversitària 28-10-11

Ordre del Dia: 
  1. Roda d’Assemblees
  2. 17 de Novembre
  3. Jornades Crítiques
  4. Problemàtica Magisteri
  5. Assemblea Interuniversitària

1.- Roda d’Assemblees

Burjassot: han tingut una xicoteta devallada de gent. Estan organitzant cinefòrums cada dos setmanaes. 

Blasco: són unes 20 persones cada assemblea. Estan centrant-se en desenvolupar continguts a partir del decàleg de la darrera assemblea interuniversitària. Exposen la utilitat del N-1. 

Politècnica: són entre 10 i 15 persones de manera continua. Realitzaren les Jornades per tal de donar a conèixer l’assemblea. Fan les assemblees els dijous, per la qual cosa solen coincidir amb les comissions i assemblees interuniversitàries. No s’han centrat encara massa en continguts. 

Tarongers: ha devallat una mica la gent, són entre 10 i 15 persones habitualment. S’està treballant en consolidar l’organització interna. Aquesta setmana s’ha fet una encartellada massiva per tal de donar difusió de l’assemblea i agitar el campus. 


2.- 17 Novembre

Tarongers: es troba necessari treballar una proposta de màxims. En aquest sentit, s’aposta per convocar Vaga General Universitària i per fer una gran mobilització el dia 17 de Novembre. Per agitar els campus, es plantegen fer unes jornades del 7 al 17 de novembre coordinades a nivell de València on s’inclourien concentracions als Rectorats (precedides de cercaviles), fer xerrades-taules rodones, fer una festa al jardí de filosofia. Es parla de realitzar alguna acampada/ocupació. 

Politècnica: es considera que hi ha poc de temps de cara el 17 de novembre per la qual cosa consideren que no hauríem de centrar-se, ara per ara, en realitzar una mobilització. Tanmateix, sí que hi ha gent que aposta per mobilitzar-se el dia 17 de Novembre. En definitiva, es participarà de la mobilització si s’acorda a aquesta assemblea. 

Burjassot: es vol participar de la convocatòria del 17 de novembre. Caldrà fer activitats per convocar la manifestació. 

Blasco: s’aposta per convocar vaga i una manifestació el dia 17 de novembre, tot i que hi ha algunes discrepàncies a l’assemblea. Es proposen fer 3 dies agitatius previs a la mobilització. 

Amb els posicionaments de les assemblees, s’obre torn obert de paraula per consensuar una postura comuna: 

D’una banda, s’exposa que queda molt poc de temps de cara el 17 de Novembre. Cal treball previ per convocar aquestes grans mobilitzacions. Aquest fet té especial importància si trobem que hem de convocar vaga general, amb PAS i PDI, els quals es troben totalment desmobilitzats a hores d’ara. Es diu que convoquem vaga o no, també caldrà que fem una gran feina si volem convocar únicament mobilització. 

D’altra banda, es considera que actualment tenim un bon context per tal de mobilitzar la comunitat educativa que dificilment es tornarà a donar: assemblees del 15M, un gran nombre de col·lectius que treballen l’àmbit de l’ensenyament, unes eleccions generals tres dies després… si ens fiquem a treballar i ajuntem forces pot eixir una bona mobilització. Caldrà realitzar una gran tasca agitativa i divulgativa. S’exposa que caldria apostar per una mobilització de màxims: vaga a tota la comunitat educativa i una gran mobilització. 

En tot cas, es planteja que la lluita ha de ser de llarg recorregut i que, per tant, hem de plantejar el 17 e Novembre com una data d’inici i no com una finalitat en si mateix. 

Pel que fa al discurs, es planteja tractar principalment les retallades en l’ensenyament, la pujaada de taxes, etc. En tot cas, caldrà fer un discurs integrador que junte totes les problemàtiques que ens trobem tant com a estudiants, com també incloure qüestions que afecten al PDI i PAS. D’aquesta manera deixarem una porta oberta a futures mobilitzacions i deixarem palesa la nostra voluntat d’unir esforços. Caldrà que la vaga es centre en la defensa del sector educatiu, i intentar desmarcar-la del context electoral. 

Amb tot açò s’acorda:
  1. Convocar VAGA i MANIFESTACIÓ PER L’ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT: la mobilització anirà encarada als estudiants, tant d’universitat com de secundària, però caldrà començar a establir contactes amb PAS i PDI perquè es sumen si ho troben convenient.
  2. Convocarem com ASSEMBLEA INTERUNIVERSITÀRIA. Serem nosaltres qui convoquem la mobilitzció, però convidem a tots els col·lectius a sumar’s-hi i a convocar amb nosaltres. D’aquesta manera, s’aposta per realitzar una mobilització el més àmplia possible.
Per tal de dur a terme i desenvolupar tot açò, es creen quatre comissions de treball, que hauran d’estar composades cadascuna d’elles per gent de totes les assemblees. Aquestes comissions són:
Comissió de Difusió: s’encarregarà de:
      • Disseny de cartells
      • Elaboració de material
      • Difusió a Internet
      • Contacte amb la premsa
      • Contactar amb plataformes i col·lectius
De moment entren a formar-ne part tres persones de Tarongers, dues de Burjassot i una de Blasco.
Comissió de Comunicació Interna: s’encarregarà de:
      • Coordinar les diverses comissions entre si
      • Demanar permís a Delegació de Govern per a la manifestació
      • Organitzar el servei d’ordre per a la manifestació
      • Accions durant la manifestació
      • Preparar la jornada de vaga
De moment entren a formar-ne part dues persones de Blasco i una de Tarongers.
Comissió de Continguts: s’encarregarà de:
      • Elaborar un manifest
De moment entren a formar-ne part dues persones de Tarongers, una de Burjassot i una de Blasco.
Comissió de Jornades: s’encarregarà de:
      • Coordinar les Jornades de què parlem a continuació
Caldrà que aquesta setmana s’incorpore més gent a les comissions. 


3.- Jornades Crítiques

Les Jornades Crítiques es plantegen a nivell de València, per tant caldrà coordinar-les entre les diverses assemblees per tal d’organitzar actes i accions a tots els campus i que aquests no es solapen. Caldrà que les assemblees ens donem recolzament mutu.
Pel que fa a la discrepància de les propostes d’organitzar unes jornades de 3 o de 10 dies, s’arriba al consens d’apostar per aquesta darrera opció. Per tant:
  1. Les jornades començaran el dilluns 7 de novembre i acabaran el dia 17.
  2. Duran per títol: Compte enrere per la universitat pública!
Per tal que no es solapen les activitats i poder anar organitzar-les, es fa la següent calendarització a partir de les propostes fetes als campus:
      • Dilluns 7: Agitació als Campus
      • Dimarts 8: Xerrada a la UPV “Introducció a l’EU2015”. Agitació als Campus.
      • Dimecres 9: Cinefòrum a Burjassot. Agitació als Campus.
      • Dijous 10: Cercavila a per Blasco + Concentració a Filosofia + Assemblea [matí]; Xerrada sobre governança [vesprada]; Festa per la universitat pública [nit].
      • Dilluns 14: Cercavila per la UPV + Concentració al Rectorat de la UPV + Assemblea.
      • Dimarts 15: Xerrada a Tarongers sobre finançament.
      • Dimecres 16: Agitació als campus.
      • Dijous 17: Vaga + Manifestació + Assemblea
També es parla sobre la possibilitat de realitzar acampades i ocupacions als campus. Tot i que no es troba convenient tancara encara la proposta, per la qual cosa es diu de debatre-la en posteriors assemblees.

En tot cas, cal començar ja a fer difusió pels campus. Es proposen fer passaclasses, performances, cercaviles….

Dilluns
Dimarts
Dimecres
Dijous
Divendres
7
Agitació
als Campus
8
U. Politècnica:
Xerrada Introducció
a l’EU2015
Agitació
als Campus
9
Burjassot:
Cinefòrum
Agitació
als Campus
10
Blasco:
Cercavila
+
Concentració a Filosofia
+
Assemblea
Xerrada sobre Governança
Festa per la Universitat Pública
11
14
U. Politècnica:
Cercavila
+
Concentració
al Rectorat
+
Assemblea
15
Tarongers:
Xerrada sobre Finançament
16
Agitació
als Campus
17
Vaga
+
Manifestació
+
Assemblea



4.- Problemàtica Magisteri

S’exposa que a Magisteri s’està donant el cas de diversos estudiants de diplomatura als quals la pròpia facultat els està obligant a passar-se a grau amb el curs ja començat. Aquesta situació es dóna fins i tot amb gent que únicament té dos assignatures que ja no es fan i que, trobant-se en tercer curs, han de començar el grau).
En aquest sentit, s’explica que la Facultat no els dóna la normativa on s’amparen, car no hi ha cap llei que ampare aquesta acció. La facultat està fent açò amb total secretisme, obscurantisme i individualment alumne per alumne negant-ho, a més, als alumnes que pregunten sobre aquests canvis. Diversos alumnes han demanat suport legal i han exposat que la llei diu que s’han de mantindre els antics plans d’estudi fins 2015.
Alguns alumnes afectats faran queixes a nivell individual. També s’ha plantejat a diversos sindicats d’estudiants. Es planteja que, en tot cas, cal visualitzar el conflicte i fer que la facultat es sentisca incòmoda. Amb tot açò, la darrera assemblea de Tarongers acordà:
  • Fer un manifest: signar-lo com a asemblea i proposar-lo també a sindicats d’estudiants.
  • Enviar aquest manifest amb les adhesions a la premsa.
  • Concentració: dijous 3 de novembre, a les 12h davant la facultat. Caldrà dur xiulets i material per fer soroll. També pamflets per repartir i informar els i les estudiantes.
Des de l’Assemblea Interuniversitària es donarà recolzament a la concentració. 


5.- Assemblea Interuniversitària

Com que la mobilització del 17N requerirà d’un major nombre de coordinació entre les diferents assemblees i comissions i, aprofitant que el proper dijous hi ha la concentració a Magisteri, s’acorda convocar la propera Assemblea Interuniversitària:
      • Dijous 3 de novembre a les 12h davant la Facultat de Magisteri per rocolzar la protesta.
      • En acabar, es farà Assemblea Interuniversitària a Tarongers. 
Dijous 28 d’octubre de 2011
Campus de Burjassot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada