divendres, 4 de novembre del 2011

Acta Assemblea Interuniversitària 3-11-11

Ordre del dia:
  1. Roda d'Assemblees
  2. Comissió de Difusió
  3. Comissió de Continguts
  4. Comissió de Jornades
  5. Comissió de Comunicació Interna

1.- Roda d'assemblees

Tarongers: Dimecres van fer l'assemblea. Es va encartellar el campus i es va quedar que faran més agitació.

Burjassot: Dimecres van fer assemblea. Es va parlar de les Jornades, faran piquets informatius i passaclasses. No veuen convenient okupar al campus el 17-N perquè no tenen força ni voluntat suficients.

Blasco. Es va organitzar un horari per a fer agitació: cada dia es focalitzarà en una facultat diferent. Comenten que falta material per fer agitació.

Politècnic. Dimecres no es van reunir. Van quedar que parlarien en l'assemblea Interuniversitària però sols ha acudit una persona del campus.


2.- Comissió de difusió

Han creat eines de difusió: bloc, facebook, adreça de correu electrònic... Han fet un comunicat que s'envià a la premsa. Han fet el cartell de la manifestació però falta el de les Jornades, que es farà quan es tanquen. S'ha parlat amb l'Adr de Filologia per tal que ens donen 200 euros, dilluns se sabrà si ens els donen o no. 

Se li demana a la Comissió que faça un pamflet curt, senzill i visual per fer difusió i que pose l'adreça del bloc, el correu electrònic, el facebook... 

S'actualitzaran les llistes de contactes, tant de premsa com d'organitzacions i se'ls enviarà el comunicat. 

Es diu que el dia 10 de novembre a les 19h. hi ha concentració a la plaça Manises convocada per la Plataforma per l'Ensenyament Públic i es proposa que participem. 

Sobre el lema elegit a Sevilla (“L'ensenyament no es ven, es defensa”), es proposa que s'use com a sublema o per fer continus. 

A Burjassot es farà un pamflet per repartir a la cafeteria. Aquest pamflet es penjarà al bloc per si algun campus el vol utilitzar.


3.- Comissió de Continguts

S'han fet dos documents, un d'anàlisi i l'altre sobre les conclusions del debat que va tindre lloc a Blasco. Cal millorar-los. 

Es farà un manifest sintètic però es diu que és difícil perquè hi ha molts aspectes que s'han de tocar. Es decideix fer el manifest a partir del comunicat. S'utilitzarà també el manifest aprovat a Sevilla per retocar el nostre, si escau. El manifest ha d'estar el més prompte possible.


4.- Comissió de Jornades

A Tarongers hi ha dues persones que s'ecarregaran d'organitzar el debat al campus. El tema dd'aquest debat serà fer una introducció explicant què és l'EU2015 i després entrar en el tema del finançament. Els ponents seran un directiu de la Universitat, un professor i un estudiant de les assemblees.

A Burjassot faran un passe de vídeo de “La ola”.

A Tarongers i a Blasco es faran els debats amb una estructura molt semblant.

Blasco proposa com a ponents el professor Carles Padilla, el delegat d'estudiants, Daniel González i un estudiant de les assemblees. L'horari de ja Jornada a Blasco serà:
      10h. Concentració a Filosofia.
      12h. Assemblea.
      14h. Dinar.
      17h. Debat sobre Governament (EU2015).
      19h. Concentració a la plaça Manises.

El dia 14, a les 11'30h. es farà cercavila pel Politècnic, que començarà davant la Casa de l'Alumne i a les 12h. hi haurà concentració davant del Rectorat.

Al cartell es convocarà també a la concentració de la plaça Manises. S'anirà després de la Jornada a Blasco.
Cal que les Jornades es tanquen el més prompte possible i enviar tota la informació a Difusió.


5.- Comissió de Comunicació Interna

S'ha demanat el permís per a la manifestació i s'està tramitant. 

Es diu que cada campus organitze una acció per a la manifestació, que es proposen a la Comissió i aquesta les coordinarà.

A l'assemblea de Burjassot hi havia gent reticent a que es fera el Servei d'Ordre en la manifestació. S'obri un debat sobre quin model de manifestació volem i, per tant, quin tipus de Servei d'Ordre ha d'haver o si ha d'aver-hi. En tot cas, hi ha consens en que la manifestació ha de ser pacífica. Sobre el servei d'ordre hi ha dues postures oposades:

  • No hi ha d'haver servei d'ordre: no ha d'haver un “cos autorepresor” dins de la pròpia manifestació. Els participants han de ser conseqüents i responsables amb les decisions preses en l'assemblea. A més, el fet que hi haja servei d'ordre, diferencia aquests, de la resta de manifestants.
  • Hi ha d'haver servei d'ordre: potser no tota la gent és responsable i cal algú que vetlle pel bon ordre de la manifstació per evitar possibles problemes. Es diu que la finalitat del servei d'ordre no és reprimir els manifestants sinó fer que la mobilització vaja conforme s'ha decidit a l'assemblea. Això no ha de suposar una superioritat quant a la resta de manifestants.
No s'arriba a cap consens per la qual cosa es planteja que es parle a les assemblees la propera setmana. En tot cas, es fa una tercera proposta intermitja:

  • Que hi haja server d'ordre però sense identificació. D'aquesta manera assegurem que la manifestació es desenvolupe conforme ho hem decidit, i evitem que hi haja persones destacades a la manifestació, donant una relació més horitzontal entre tots els participants. 
Caldrà que les assemblees duguen un posicionament per a la propera assemblea. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada