dilluns, 20 de febrer del 2012

29 de Febrer: Vaga en l'ensenyament


La nostra educació està inversa en la tendència de la Unió Europea que considera que l'educació és únicament un mitjà per aconseguir beneficis empresarials. L'Estratègia Universitat 2015 (EU2015) que dissenya unes  universitats al servei del teixit empresarial, planteja una reorganització més antidemocràtica i vertical de les universitats, que seran sotmeses a procediments d'avaluació externa sota criteris de rendibilitat mercantil. . Molts/es som les que pensem que la nostra educació s’hauria de construir sobre una base de formant del pensament crític i social, i no pas dirigida per interessos econòmics d’unes empreses capitalistes. 
 
Aquesta direcció privatitzadora va unida a una retallada progressiva dels serveis públics, argumentant la situació de crisi econòmica estatal. Al País Valencià, el deute autonòmic de la Generalitat empitjora, si més no, el futur de totes nosaltres. El deteriorament de la qualitat per la reducció en professorat i personal d'administració i serveis, així com per la manca de finançament dels centres públics ja està començant a degradar el conjunt de la comunitat estudiantil.
 
A més es pot observar com, de forma alarmant, ens trobem amb una reforma laboral molt agressiva, on la situació del treballador i la treballadora queda desproveïda de drets davant l’enfortiment del empresari/a, agreujant la qualitat de vida de tots els que no posseïm els mitjans de producció. Una reforma laboral que, fora de incentivar l’economia de totes, ens avoca a la precarietat.
 
De manera que, aquestos dies, les mobilitzacions contra les retallades i a favor d’un ensenyament públic i de qualitat han estat la manera de mostrar la repulsa de moltes de nosaltres.  Dutes en gran part pel IES Lluís Vives de València i recolzades per part d’estudiants i professors d’altres instituts així com per la comunitat universitària, s’han intentat aturar mitjançant una forta violència per part de la Policia Nacional.
 
Per aquestes raons, per tal de defensar una educació pública i de qualitat, per uns drets laborals dignes i per un rebuig a la violència policial, el 29 de Febrer, una vegada més, omplirem els carrers!     

Assemblea Interuniversitària  

1 comentari:

  1. Confiamos en vosotros y vosotras, difundimos, participamos y os apoyamos.

    Abrazos fraternales, entre todos podemos. ;)

    ResponElimina