dimecres, 2 de novembre del 2011

La Facultat de Magisteri pionera en l'incompliment de l'extinció del pla


Estudiants de Magisteri a les portes d’acabar la carrera estan a punt de quedar-se sense poder-ho fer. La Facultat de Magisteri els obliga a començar en un nou pla d’estudis: això o res.

Les conseqüències de Bolonya i dels acords de l’Estratègia Universitària 2015 cada dia es fan més palpables: l’estudiantat del pla d’estudis antic està començant a veur...e’s greument afectat per l’aplicació del nou pla, més conegut com “pla Bolonya”.

Així, la Facultat de Magisteri està sent la primera en incomplir les convocatòries establertes per als estudiants del pla en extinció. Estudiants ja matriculats aquest curs d’assignatures del seu pla i a qui se’ls havia assegurat que podrien acabar la carrera en aquest, estan sent forçosament passats a Grau. Amb els estudis quasi completats, la Facultat de Magisteri els dóna dues opcions: o es passen a Grau o es queden sense carrera.

Ni tan sols la Facultat és capaç d’explicar el perquè d’aquesta acció. -Per a més indignació, es neguen a oferir-nos informació- afirma una alumna afectada. –Tot s’ha dut a terme amb obscurantisme, no hem estat degudament informats. Fins i tot moltes ens n’hem assabentat a través del perfil de Facebook d’un dels membres de Secretaria, cosa que ja sembla totalment subrealista!-.

Segons la normativa que preveu l’extinció del pla, a l’estudiantat se li han d’oferir quatre convocatòries de cada curs que vaja extingint-se d’una forma progressiva, però el problema ve amb les assignatures optatives. Les assignatures optatives no tenen un curs assignat, de manera que l’estudiantat pot estructurar-se els cursos lliurement, fins l’any 2015, any en què s’extingeix definitivament el pla, com es preveu al Reial Decret 1393/2007 de 29 d’octubre –Ara ens diuen que si tenim assignatures optatives per cursar, matriculades aquest curs per primera vegada, se’ns anul·larà la matrícula i se’ns obligarà a passar-nos a Grau- comenta una altra alumna afectada. La Secretaria del centre està duent a terme aquesta actuació basant-se, segons diuen, en una normativa que així ho regula, normativa que s’estan negant a mostrar.

Davant la falta de claredat i la desinformació de la Secretaria del centre, es parla amb diversos membres de l’equip docent. Juan Rausell, cap de l'administració i contra el qual ja s’ha interposat una queixa pel mal tracte rebut, quan pregunten per què no se’ls ha informat degudament de la situació, respon que “La Universidad no está obligada a informar. ¿Qué pretendéis, que os enviemos un correo a cada uno?”. Doncs sí, sí que tenen obligació d’informar com figura a l’article 10 de la carta de drets i deures dels estudiants de la Universitat de València. Una de les alumnes que va anar a parlar amb ell, davant aquesta resposta, insisteix, i el vicedegà li respon “Qué no me entiendes cuando hablo castellano? En parlar amb el vicedegà segon, Bernardino Salinas, s’obtenen respostes difuses, poc clares i, de vegades, incoherents. Així, una de les persones presents li pregunta –Bé, siga quina siga la normativa, la Facultat de Magisteri l’està complint correctament?-. I el vicedegà, sense saber per on eixir, respon: “Ay, no lo se, supongo que si”. Les persones afectades, amb impotència i indignació, li pregunten si sap el que suposa per a elles el fet que els obliguen a passar-se a Grau. El pas a Grau suposa l’obligatorietat de matricular curs complet i l’assistència obligatòria; suposa, per tant, el fet de no poder compaginar els estudis amb el treball o la vida familiar i implica, aleshores, per a molta gent, el fet d’haver d’abandonar i quedar-se sense el títol d’una carrera quasi acabada.

Front aquesta situació s’ha convocat una protesta el dijous 3 d’octubre a les 12:00 a la Facultat de Magisteri.

Magisteri està sent la pionera en l’incompliment de la llei que preveu l’extinció del pla, però darrere van la resta.

Diguem NO! Dijous 3 defensem els drets de l’estudiantat! Mobilitza’t!
Assemblea Interuniversitària de València

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada